Zoals u weet, vinden in Groot Brittanniƫ ( zwaartepunt Londen ) deze zomer de Olympische Spelen (27 juli tot 12 augustus) en de Paralympics plaats (29 augustus tot 9 september) plaats. Dit heeft gevolgen voor de logistiek: wegen worden gesloten, speciale routes zullen worden aangewezen, verboden zullen worden ingesteld , UK bedrijven hebben aangegeven hun ontvangsten naar de nacht te willen verschuiven. Kortom, de Spelen hebben ongetwijfeld een impact op onze ( en uw ) UK activiteiten.

Met name in Londen zal de impact van de Spelen groot zijn. Om de spelen zo soepel mogelijk te laten verlopen zal daar :
– van 25/7 – 14/8 en 27/8 – 11/9 van een beperkt aantal routes in Londen ( totaal ca. 46 km ) tussen 06:00 – 00:00 1 rijbaan (stoepzijde) gesloten worden voor het overig verkeer : lossen op de weg is daar dan niet mogelijk. Het gaat hier oa. om de M4 vanaf Heathrow stadinwaarts. Op m.n. ma.13/8 en di.14/8 wordt richting Heathrow een extreme drukte verwacht.
– tijdens evenementen op/nabij bepaalde locaties of trajecten ook daar het niet-olympische verkeer geweerd worden.
– verscherpte controle plaatsvinden op VPC’s ( Vehicle Permit Checkpoints ).

Het voert te ver om hier per locatie aan te geven wat de (on)mogelijkheden zijn op welke dagen.
Uw ontvangers in ‘Olympische zones’ kunnen zich per ‘borough’ (buurt ) wenden tot 1 contactpersoon voor nadere details ; via dezelfde persoon kunnen ook vergunningen geregeld worden om op anders ‘verboden vrachtverkeer tijden’ goederen te mogen ontvangen.

De spelen zullen ongetwijfeld voor extra drukte en vertraging zorgen, op de ferries en in en rondom de toeganswegen naar de games en de gebieden zelf. In de betreffende steden zullen wij vertragingen oplopen en soms niet op de laad- of losplaats kunnen komen.

In zijn algemeenheid adviseren wij u het volgende :
– tracht leveringen in betreffende gebieden waar mogelijk buiten de ‘Spelen-data’ in te plannen.
– Orders zo vroeg mogelijk doorgeven aan Belga !
– overleg vroegtijdig met ontvangers betreffende leveringen die toch tijdens de spelen in betreffende gebieden gedaan moeten worden.

Onderstaand een overzicht van de ‘speelsteden’ en bijbehorende data :
Cardiff 25 Juli – 10 Aug
Coventry 25 Juli – 9 Aug
Glasgow 25 Juli – 3 Aug
Leigh-on-Sea & Hadleigh 11 + 12 Aug
London 27 juli – 9 Sept
Manchester 26 Juli – 7 Aug Old Trafford
Newcastle 26 Juli – 4 Aug
Sevenoaks 5 – 8 Sept
Surrey 28 juli – 1 Aug
Waltham Cross 29 juli – 2 Aug
Weymouth & Portland 29 Juli – 11 Aug + 1 – 6 Sept
Windsor Eton 28 juli – 11 Aug + 13 Aug – 2 Sep

De weblinks www.tfl.gov.uk/2012freight en www.GetaheadoftheGames.com leiden naar een schat aan informatie. U kunt zich ook aanmelden voor gratis informatie-updates via freight@tfl.gov.uk